Re: Ovocné šťávy

Autor: jabraka, Datum: 14.03.2009 23:21

Možná jsem ten návod už uvedl.Šťávy dělám hlavně z peckového ovoce-třešně,višně, nebo bobulí-rybíz,černý rybíz a jostu.Také borůvky.V zimě sbírám měkké šípky a z nich je také vynikající šťáva do čaje.

Toto ovoce dám do varné skleněné nádoby a podle objemu ohřeju v mikrovlnce.Ovoce pustí šťávu a po přecezení přes síto jen přidám cukr.Dávám do zavařovacích sklenic pod víčko ,zavařím v mikrovlnce.

Mám tu sklenice zavařené před dvěma léty.

JABRAKA


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 05:58
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-ovocne-stavy/read.php?1,1784,196567#msg-196567