PŘÍPRAVA OVOCNÝCH ÁV
Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme kyselinu citronovou (na 1kg ovoce cca 1/2 kávov.ličky) a necháme 24 hodin stát. Je dobré 1-2x ovocem zamíchat. Pak dáme překapat přes jemné síto (plátýnko), přidáme cukr a 1-1,5 g Petolu a necháme 12 hodin. V tomto časovém ůseku je nutno občas zamíchat, aby se cukr důkladně rozpustil!
ovoce - voda - cukr
2,50 kg .- 1,50 l - 2,50 kg
2,25 - 1,35 - 2,25
2,00 - 1,20 - 2,00
1,75 - 1,05 - 1,75
1,50 - 0,90 - 1,50
1,25 - 0,75 - 1,25
1,00 - 0,60 - 1,00
0,75 - 0,45 - 0,75
0,50 - 0,30 - 0,50