Ovocné šávy

Autor: Missi, Datum: 22.09.2006 23:42

PŘÍPRAVA OVOCNÝCH ŠÁV

Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme kyselinu citronovou (na 1kg ovoce cca 1/2 kávov.lžičky) a necháme 24 hodin stát. Je dobré 1-2x ovocem zamíchat. Pak dáme překapat přes jemné síto (plátýnko), přidáme cukr a 1-1,5 g Petolu a necháme 12 hodin. V tomto časovém ůseku je nutno občas zamíchat, aby se cukr důkladně rozpustil! 

 ovoce    -  voda    - cukr

2,50 kg .-  1,50 l  -  2,50 kg

2,25  -  1,35  -  2,25 

2,00  -  1,20  -  2,00

1,75  -  1,05  -  1,75

1,50  -  0,90  -  1,50

1,25  -  0,75  -  1,25

1,00  -  0,60  -  1,00

0,75  -  0,45  -  0,75

0,50  -  0,30  -  0,50


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 01:32
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/ovocne-stavy/read.php?1,1784