Re: Tiramisu po česku

Autor: Romi, Datum: 22.03.2013 09:11

tak přidám se se svojí troškou do mlýna:

 

já ho dělám taky a u nás mizí závratnou rychlostí, je to rychlý a v létě moc osvěžující moučníček atady dávám nás recepis:

 

2 x almette bez příchutě

2 x šlehačka na šlehání

podle chuti trochu moučk.cukru

vše společně v míse vyšlehat do krému (vše najednou)

 

cukrářské piškoty - namáčím v hodně silné kávě s velikánským panákem rumu - nesladím, naskládám do dortové formy, na to dát vrstvu krému, zase namočené piškoty v kávě s rumem, trochu je rukou umáčknu, zase krém, zase piškoty a nakonec krém, uhladím a popráším kakaem. Dát do lednice aspon přes noc uležet. Krásně voní smetanou, kakaem, kafíčkem a rumíčkem. Nedělám to moc sladké, my to rádi trochu navinulé tím smetanovým almettovým krémem, ale kdo rád sladší, přisladí si.

Je to výborný!!! mls smiley mls smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 18.05.2024 00:48
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-tiramisu-po-cesku/read.php?1,340380,943258#msg-943258