Při dobré paměti - zde je recept na koláč, který mi trochu zvedl kuchařské sebevědomí, neboť se snad mezi těmi všemi srazovými dobrotami neztratil:
Je to variace na francouzský "quiche lorraine" - zde je asi pravý recept - http://dolcevita.blog.cz/0702/quiche-lorraine
Já použila:
listové těsto - kupované, stačilo akorát na plech
Náplň: 1 pórek (raději uvažený s kmínem, aby byl měkký), 2 kuřecí prsa, trochu oleje na pánev - rozmixováno
Nahoru: 25 dkg Eidamu nastrouhaného, na to 2 zakysné smetany s 3 vejci
a péct, dokud to nahoře není tvrdé, ale měla by tam být taková ta hnědá krustička.
Už jsem zkoušla kombinaci náplně brokolice a krabí tyčinky, standardní šunku s cibulí a paprikou a jednou i s rajčaty, ale pak to bylo dost vodovaté.