Vzpomněla jsem si o víkendu a taky si zaimprovizovala z toho, co jsem měla k dispozici - tj. falešně čerstvé ovoce (viz popis). Nevlastním opravdový mixér, jen ponorný se sekacím nástavcem, a ty není radno zase až tak zatěžovat jako klasiku, čili jsem musela obejít i tenhle krok. Výsledek samozřejmě s konzistencí domácí produkce mě ale mile překvapil :). Chuťově takový jemnější Táboráček.
Hra na léto
kompotované broskve
plnotučné mléko
dřeň z červeného rybízu
(vím o ní jen, že je vyrobena prolisováním plodů takovým tím tuti fruti strojkem, s přídavkem cukru, zůstává krásně kyselá.. dostávám darem)
Půl plechovky broskví (beze šťávy) rozmixovat na pyré, přičemž zjemnit trochou mléka. Dát zamrazit.
Mírně povolenou mraženou broskvovou směs (tak, že jde nastrouhat příborovým nožem na plátky) znovu rozmixovat s přídavkem cca 15 polévkových lžic dobře vychlazené pikantní rybízové šťávy.
Podávat v mrazáku předchlazených miskách, příp. ještě chvilku ponechat v mrazničce (do servírování).
Chcalo jak z praku, takže pěkně blbé světlo na focení , dělala jsem, co jsem mohla, aby to vypadalo aspoň trošku nepošmourně.. ale moc toho holt ještě nemůžu..