Re: Domácí zmrzlina

Autor: Hanule, Datum: 17.03.2008 23:21

Vzpomněla jsem si o víkendu a taky si zaimprovizovala z toho, co jsem měla k dispozici - tj. falešně čerstvé ovoce (viz popis). Nevlastním opravdový mixér, jen ponorný se sekacím nástavcem, a ty není radno zase až tak zatěžovat jako klasiku, čili jsem musela obejít i tenhle krok. Výsledek samozřejmě s konzistencí domácí produkce mě ale mile překvapil :). Chuťově takový jemnější Táboráček. mls smiley

 

Hra na léto

 

kompotované broskve

plnotučné mléko

dřeň z červeného rybízu

(vím o ní jen, že je vyrobena prolisováním plodů takovým tím tuti fruti strojkem, s přídavkem cukru, zůstává krásně kyselá.. dostávám darem)

 

Půl plechovky broskví (beze šťávy) rozmixovat na pyré, přičemž zjemnit trochou mléka. Dát zamrazit.

Mírně povolenou mraženou broskvovou směs (tak, že jde nastrouhat příborovým nožem na plátky) znovu rozmixovat s přídavkem cca 15 polévkových lžic dobře vychlazené pikantní rybízové šťávy.

Podávat v mrazáku předchlazených miskách, příp. ještě chvilku ponechat v mrazničce (do servírování).

 

Chcalo jak z praku, takže pěkně blbé světlo na focení eye rolling smiley , dělala jsem, co jsem mohla, aby to vypadalo aspoň trošku nepošmourně.. ale moc toho holt ještě nemůžu.. smoking smiley

 

Galerie:
klasicky pseudosorbet.jpg reklamni pseudosorbet.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 21.05.2024 01:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-domaci-zmrzlina/read.php?1,47337,60220#msg-60220