Re: Medovník

Autor: Papinka, Datum: 19.02.2011 21:27

Medovník peču podle stejného receptu flower smiley Byl kdysi v časopisu Apetit a u nás se nějak zabydlel, že ho peču docela často.

Několik fíglů, jak udělat medovník naprosto dokonalý:

Když udělám těsto, dám ho na několik hodin do lednice, až ztuhne, pak rozdělím a rozválím - nemusím se s tím patlat a roztírat a hlavně, jeden plát je jako druhý smiling smiley

S 300g cukru v těstě je medovník moc sladký, teda aspoň tady u nás v rodině, co ochutnali. Ideální je 200 g cukru

Posypku nahoru smíchám s vlašskými ořechy (nemelu je úplně, občas tam nechám takové kousíčky, aby to nebylo rozemleté jako do cukroví)

Medovníkové pláty se klidně můžou nechat do druhého, i třetího dne. Neztrvdnou, naopak jsou měkké. Nechejte ale tak max. 2 -3 pláty na sobě, jinak se to slepí a jde to špatně oddělit. Pečící papír sundejte až těsně před tím, než budete mazat.

Medovník mažu dvěma krémy - jeden salko s máslem a druhý jenom máslo a krupicový cukr. Je opravdu úplně jiný a cukru v krému se nebojte, krásně se to rozleží smiling smiley Toho krupicového cukru stačí trošku, aby to chytilo sladkou chuť, už tak je to salko dost sladké smiling smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 02:33
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-medovnik/read.php?1,79994,550585#msg-550585