Medovník peču podle stejného receptu Byl kdysi v časopisu Apetit a u nás se nějak zabydlel, že ho peču docela často.
Několik fíglů, jak udělat medovník naprosto dokonalý:
Když udělám těsto, dám ho na několik hodin do lednice, až ztuhne, pak rozdělím a rozválím - nemusím se s tím patlat a roztírat a hlavně, jeden plát je jako druhý
S 300g cukru v těstě je medovník moc sladký, teda aspoň tady u nás v rodině, co ochutnali. Ideální je 200 g cukru
Posypku nahoru smíchám s vlašskými ořechy (nemelu je úplně, občas tam nechám takové kousíčky, aby to nebylo rozemleté jako do cukroví)
Medovníkové pláty se klidně můžou nechat do druhého, i třetího dne. Neztrvdnou, naopak jsou měkké. Nechejte ale tak max. 2 -3 pláty na sobě, jinak se to slepí a jde to špatně oddělit. Pečící papír sundejte až těsně před tím, než budete mazat.
Medovník mažu dvěma krémy - jeden salko s máslem a druhý jenom máslo a krupicový cukr. Je opravdu úplně jiný a cukru v krému se nebojte, krásně se to rozleží Toho krupicového cukru stačí trošku, aby to chytilo sladkou chuť, už tak je to salko dost sladké