Re: Pečení je radost

Autor: babkaela, Datum: 31.01.2024 21:02

Dámy moje, kynuté těsto zas tak věda není, i když mi dlouho trvalo než jsem se naučila stydlin smiley . Opravdu dnes dělám "přiměřeně" , musí se vychytat nějak recept nerecept.

Na hodové a svatební koláče - mini pidi - případně závin makový či ořechový - jak já velice málo podle rcp. peču - tenhle je super -

50 dkg polohrubé mouky

25 dkg tuku (dávám půl Hera, půl sádla) - dle vlastní preference

1/4 l mléka

2 - 3 žloutky ( já dávám jedno celé vejce + 1 žloutek)´vejce moc nemusím, proto i v těstu ubírám, bílek s trochou vody mi zůstane na potření třeba

kostka droždí, sůl

Nenechávám kynout, jen chvíli, než nachystám případnou náplň do závinů nebo koláčů.

Majolkové jsem kdysi v pradávnu jedlas, byly mls smiley mls smiley , někde rcp. mám, ale nikdy jsem je nedělala stydlin smiley . Tak jako chleba ani rohlíky nebudu zkoušet - nikdy neříkej nikdy.


Vytisknuto z www.week.cz dne 14.05.2024 09:07
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-peceni-je-radost/read.php?1,636,1631995#msg-1631995