Re: Pečení je radost

Autor: babkaela, Datum: 31.01.2024 11:26



Anavi napsal(a):

no krásně se Ti povedly... kynuté buchty jsem pořád nějak nedoladila... Láďova sousedka dělá luxusní, ale když se ptám na recept, řekne Prosím Tě, úplně normální, těsto od oka... to "miluju"... takže ty nikdy neupeču grinning smiley. Ona je má nadýchané a dobré i druhý den. Já upeču, čerstvé výborné, ale druhý den je to takový brousek. eye rolling smiley

Anavi, klídek, já se naučila péct kynuté těsto tak nějak po své 50. Do té doby jsem dělala podle zaručených rcp. výsledek byl tak nějak jako u tebe, občas se nedaly sníst ani črstvé. Dnes podle zaručeného rcp. přiměřeně, někdy taky nejsou úplně top. Tam je hodně proměných - kvalita mouky, kvalita tuku, teplota při kynutí (občas překyne - taky špatně), kvalita kvasnic ...

Jája je jednička, stejně jako SPIKE, jooo, ještě Vlaďka pekla luxusní vánočky ... Ono to kynuté zas tak rozdíl není, zda na vánočku nebo koláče. Mám super rcp, dělávám hodové malé koláče opravdu podle rcp. těsto se nenechává kynout, po zadělání a uhnětení se s ním hned pracuje, jenže ... aby byly dobré i druhý den je potřeba po vychladnutí je strčit i s miskou, talířem (podle toho, kolik jich zbyde) do mikrotenu nebo igelit, pytlíku. Nejsou sice potom už křehké, ale takové vláčné ... mám je ráda druhý den.


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 01:20
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-peceni-je-radost/read.php?1,636,1631974#msg-1631974