Re: Švestkový kynutý koláč - recept

Autor: LadaB, Datum: 08.09.2006 05:36

Missi, ten miluju taky a raději ho mám s mákem. Používám jeden recept na buchty,koláče,závin i "táč". Na ten švesťák dělám nepatrně řidčí.

0,5 kg hladké mouky                              půl sáčku sušeného droždí (nebo 4dkg obyč.)

1 vejce                                                      půl lžičky soli

10 dkg tuku                                              citronová kůra

7 dkg cukru                                              mléko nevím přesně hrnek  ...plus mínus, to dělám od oka

Mouku, droždí,cukr, sůl , kůru smíchám, přidám ostatní. Zadělám těsto aby nelepilo středně tuhé.

Po vykynutí natáhnu na vymazaný plech, dám švestky,drobenku nebo mák. Peču asi při 200 stupních

Dobrou chuť, už jsem ho letos dělala dvakrát, s čerstvýma švestkama je nejlepší.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 01:07
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-svestkovy-kynuty-kolac-recept/read.php?1,1610,1611#msg-1611