Re: Vánoční cukroví - pečené

Autor: Anavi, Datum: 08.12.2021 10:48

Věrko, mám to - překvapivě winking smiley - úplně stejně.
Když už se k tomu odhodlám,musí to pro mě být zábava. Nemohla bych to mít jako povinnost s daným termínem dodání. To by mě hrozně stresovalo. Takhle si každý rok říkám, že buď to stihnu nebo to cukroví prostě nebude. Jednou jsem pekla perníčky až 25. prosince a nic jiného nebylo a taky jsme to, kupodivu, přežili :).

Stačily nervy, když byly děti menší a muselo se stihnout napéct do termínu Mikulášské besídky, aby bylo co donést do školky na stůl. Často to zachraňovala naše mamka, která to spolehlivě "vykryla"... já peču obvykle mnohem později.



SPIKE napsal(a):

Všechny jste mě potěšily, nemám díky vám pocit, že jsem v tom osamocený lempl, co ještě s pečením nezačal a žádné nadšení se nekoná. Asi dnes nachystám těsta, ale bude toho umírněně co do počtu druhů i objemu jednotlivých těst.

Dcera se mě ptala, jestli bych nenapekla cukroví za úplatu pro její kamarádky, které u ní moje cukroví ochutnaly. Chviličku jsem zaváhala, ale pak jsem si uvědomila, jak jsem ráda, když pečení zvládnu během dvou dnů a mám od toho klid zase na rok. Dělat to na kšeft by mě fakt nebavilo. Prý by braly i jenom plněné ořechy, jenže právě s těmi je dost práce, dělám jich dost, protože jsou u nás oblíbené. Dělat jich třeba ještě jednou tolik si ani neumím představit.


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 10:46
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vanocni-cukrovi-pecene/read.php?1,3088,1595795#msg-1595795