Re: Štrůdl, závin...

Autor: Mona, Datum: 06.09.2006 11:03

A na netu jsem našla tenhle...ten co nejdřív vyzkouším:

 

 

 

Hraběnčin štrůdl

 

 

 

 

 

Ingredience: 450 g hladké mouky, 120 g cukru, 1 celá Hera, 4 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1 kg nastrouhaných jablíček, podle chuti vlašské ořechy, rozinky a skořice

 

 

 

Postup přípravy: Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a poloviny prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme se v chladničce ztuhnout, aby se dalo strouhat. Zbylé 2/3 těsta rozprostřeme na vymaštěný plech, těsto posypeme nastrouhanými jablky, posypeme ořechy a rozinkami, posypeme skořicí. Z bílků ušleháme sníh a do něj zamícháme 160 g cukru a namažeme na jablíčka a zasypeme postrouhaným těstem s lednice. Pečeme do růžova.

 

 


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 14:59
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-strudl-zavin/read.php?1,1554,1577#msg-1577