zadělávat chci zítra, v sobotu péci, v neděli naplnit..... u nás se obalují v cukru vanilkové rohlíčky, linecké čisté, někdo cukruje, ale jinak u nás v okolí se linecké v cukru neobálí, asi to je taky krajové......aby krémy vydržely, tak přidávám do másla vařený sníh, kdykoliv jsem zkoušela nové cukroví, máloco obstálo proti rodinným receptům , takže stále stará klasika
Elo, mrkni k porovnání na rcp. vanilk. rohl. má to švagrová po své babičce, peču je taky a vždy se povedly
- 35 dkg hladké mouky, přesát mouku
25 dkg másla
10 dkg ořechů mletých
9 dkg cukru moučka, přesát cukr
zadělat těsto, nechat odpočinout, ještě teplé se obálí (van.cukr+moučka)
péci na 180-200 st.C, lépe péci na pečícím papíru