Re: Štrůdl, závin...

Autor: pejsek, Datum: 06.09.2006 07:35

Tak zde je tažený závin:

300 g hladké mouky
1 vejce
2 lžíce sádla (nedávat jiné tuky)
1 lžíce /menší/ octa
2 dcl teplé vody
 

na vále zpracujeme těsto, musí být tuhé (pokud by ale bylo příliš suché a nešlo spojit přidáme vodu)

zpracované těsto přiklopíme nahřátým hrncem na který postavíme další hrnec s teplou vodou a necháme pod nimi těsto 20-30 minut

potom vyválíme tenké pláty, které posypeme mletým makem,  poklademe jablky s cukrem a skořicí a zasypeme makem (je samozřejmě možné udělat i klasický jenom s jablky, ale tento mi chutná úplně nejvíc:))


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 17:01
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-strudl-zavin/read.php?1,1554,1571#msg-1571