Re: Vánočka - tvarohová

Autor: SPIKE, Datum: 15.11.2016 19:58

Konečně pořádná vánočka, která o Vánocích nesmí chybět grinning smiley


Ingredience:

- cca 1 kg libového bůčku bez kosti (úzký dlouhý kousek)
- sůl
- mletý kmín (kdo má rád, může dát opatrně římský)
- 1 lžíce balzamikového octa
- sušený česnek
- 5 stroužků česneku
- 3 cibule
- 1 lžíce hnědého cukru

Postup:
Bůček (bez kůže) opatrně pokrájíte na 8-9 dlouhých proužků,
cca 2 cm vysokých a stejně širokých. Osolíte, počesnekujete,
okmínujete. Spletete z nich vánočkové copy (ze čtyř, tří a dvou,
příp. jednoho krouceného pramene), postupně umístíte do pekáče
na sebe a upevníte párátky nebo špejlí. Přitom každou řadu pletenců
poléváte směsí z cca 1,5 dl vody, lžíce balzamica a cukru. Do pekáče
přidáte oloupanou rozčtvrcenou cibuli a neloupané rozkrájené stroužky
česneku. Pečeme přikryté, pomalu a dlouho, na cca 150 st., průběžně
podléváme výpekem. Dělené maso se krásně propeče, lépe než vcelku.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Výborné také je proložit vše špekem nebo slaninou, ale pečení pak trvá

déle, tak 4,5 až 5 hodin.

 

 

Galerie:
00.jpeg
Vytisknuto z www.week.cz dne 15.05.2024 09:03
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vanocka-tvarohova/read.php?1,16441,1411847#msg-1411847