Re: Bábovka stokrát jinak

Autor: Alenka, Datum: 18.10.2015 16:59

Já peču podobnou olejovou bábovku. Pět žloutků šlehám a přidám do nich 11 lžic vařící vody a za stálého šlenání přidám 20 dkg cukru. Až hmota hodně nabude, přidám 2dl oleje. Pak přidávám 30 dkg mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh. Většinou jí dělám mramorovou - do části přidám lžíci kakaa. To je recept od jedné staré paní, která zemřela v 94 letech. A protože hodně pamatovala, říkala, že dříve se do bábovky nedávalo mléko. Voda musela stačit. Staré hospodyně byly šetrné. mls smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 09.05.2024 07:51
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-babovka-stokrat-jinak/read.php?1,12184,1332606#msg-1332606