Hespa nevydržela a po 6ti hodinách mražení jsem namíchala směs podle oka.
jahody (mražené z loňska) +cukr + štáva z citronu - rozmixovala
ušlehala jsem 33% šlehačku a do ní zašlehala 1/2 kelímku mascarpone (krásně to ztuhlo)
a posléze jsem obě směsi sešlehala dohromady.
Sesadila jsem zmrzlinovač, spustila jsem chod a pomalu vlévala tu směs do nádoby. Podle návodu se má šlehat a mrazit cca 40 min. Asi po 20 minutách začal motorek poněkud pískat, ( doufám, že zmrzlinovač nebude na jedno použití) ale přeci jen pokračoval v míchání. Po 35 minutách jsem šlehání zastavila a nádobu i se zmrzkou šoupla zase do mrazáku. Zmrzka při míchání krásně krémově zhoustla, ale nebyla ještě taková soudržná, tak domražuju.