Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač

Autor: hespa, Datum: 04.06.2015 20:53

Hespa nevydržela nono smiley winking smiley a po 6ti hodinách mražení jsem namíchala směs podle oka.

jahody (mražené z loňska) +cukr + štáva z citronu - rozmixovala

ušlehala jsem 33% šlehačku a do ní zašlehala 1/2 kelímku mascarpone (krásně to ztuhlo)

a posléze jsem obě směsi sešlehala dohromady.

Sesadila jsem zmrzlinovač, spustila jsem chod a pomalu vlévala tu směs do nádoby. Podle návodu se má šlehat a mrazit cca 40 min. Asi po 20 minutách začal motorek poněkud pískat, sad smiley ( doufám, že zmrzlinovač nebude na jedno použití) ale přeci jen pokračoval v míchání. Po 35 minutách jsem šlehání zastavila a nádobu i se zmrzkou šoupla zase do mrazáku. Zmrzka při míchání krásně krémově zhoustla, ale nebyla ještě taková soudržná, tak domražuju.


Vytisknuto z www.week.cz dne 21.05.2024 07:05
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-domaci-zmrzlina-zmrzlinovac/read.php?1,47337,1296689#msg-1296689