Re: Medovník

Autor: babkaela, Datum: 02.12.2014 20:29

Přihodím sem náš rcp. na medové řezy - omlouvám se, postupy moc psát neumím, i v receptovém sešitě mám jenom ingredience bez toho jak na to, jednou případným dědicům bude k prdu. Snad sem vejde okopčený z mejlu co jsem posílala Yagušce.

450 g hladké mouky
220 g cukr
75 g tuk na pečení
3 celá vejce
3 polévkové lžíce medu
2 kávové lžičky sody bicarb.
špetka soli
trošku mleté skořice
Tuk, med, cukr, vejce, sůl dám do mísy a nad párou míchám do rozpuštění, přidám jedlou sodu (pozor, začne trochu pěnit, proto raději větší misku), míchat do zhoustnutí. Odstavím z páry, přidávám po částech mouku, někdy je jí třeba trochu víc. Těsto rozdělím na 3 díly, vyválím pláty, přendám na plech vyložený pečícím papírem. Častěji, je to jednodušší, papír přeložím po délce napůl (abych měla míru), těsto na 6 dílů, na každý plech jsou tedy dva, není nutno vyválet přímo na míru, lze "dotáhnout" prsty. Dávám 3 na sebe a mám vlastně dva "řezy". Už jsem pekla i v kulatém plechu na menší pizzu, taky se dělalo dobře - prima dort - všech 6 na sebe. Péct jako perníky, tj. cca 8 min na 180-190 stupních C (každá trouba ovšem peče jinak, mám teplovzdušnou na 4 plechy), zdají se měkké, ale po vychladnutí ztvrdnou, po promazání a uležení jsou potom krásně měkké.
Krém dělám pudingový - na 3/4 l mléka 2 pud. prášky, vychladlé zašlehat do rozšlehaného másla s cukrem. Na první plát máznu višňovou, malinovou nebo ostružinovou marmeládu, krém, položit další, krém, další plát. Nahoru dávám čokoládovou polevu a ještě neztuhlou posypu strouhanými ořechy nebo kokosem.

Krájím jako řezy nebo na kostky


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 01:52
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-medovnik/read.php?1,79994,1233340#msg-1233340