Heli, my to dělávali, když jsem byla malá, do švestek lískový oříšek (později i verze s mandlí, ale s lískáčem prostě víc bodů:)), namočit do rozpuštěné čokolády (na což jsme dzpracovávali zejména černé vánoční kolekce od ROH, které u nás jako dětí opravdu nefrčely), následně obalit v kokosu a nechat před štosováním do krabičky zaschnout. Jedno z nejolíbenějších cukrovíček, právě že (Ivčou zmiňovaná obava) sladkost minimální.
Čokoláda prostě černá nebo na vaření a s tukem do ní dodaným to rozhodně nepřehánět, jen pokud je nutné, třeba vyzkoušet. V těch kolekcích byly i ty náplně, takže ty nahradily leccos, proto nebyl defacto potřeba. Nejsem si právě jista, do jaké míry to půjde úplně bez, ale přirovnáš-li to k ovocnému fondue, musí to jít, myslím si. Z mého subj. hlediska nikdo nemá zájem chroupat na tomto druhu cukroví nějaké tuny ztuženého sajrajtu. A máslo je do polev, čokoláda by nebyla správně zatuhlá. Chladili jsme jako všechno cukroví na sklepním či půdním schodišti.