Na facebooku jsem narazila na zajímavý šrecept na štrůdl (zatím jsme ho nevyzkoušela)
VLOČKOVÝ ŠTRŮDL
Neobvyklý, každopádně je mnohem zdravější než klasický štrúdl z lístkového těsta.
6 jablek oloupeme a nakrájíme na malé kousky
250 g ovesných vloček rozmícháme se 400 ml bílého jogurtu a velkou lžící medu
Rozdělíme na 4 stejné díly. Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme lžící z vloček dvě ploché, podlouhlé placky – bude to základ dvou malých štrůdlíků. Na těsto z vloček rozdělíme jablka, posypeme je ořechy a skořicí a na ně opět lžící rozdělíme zbylé těsto. Musíme si pomoci rukama, aby těsto pokrývalo všude jablka a trochu je přimáčkneme - vytvarujeme šišky.
Pečeme na 200 stupňů půl hodiny, necháme zcela vychladnout.