Re: Štrůdl, závin...

Autor: SPIKE, Datum: 27.11.2013 12:53

Na facebooku jsem narazila na zajímavý šrecept na štrůdl (zatím jsme ho nevyzkoušela)

 

VLOČKOVÝ ŠTRŮDL

Neobvyklý, každopádně je mnohem zdravější než klasický štrúdl z lístkového těsta.

6 jablek oloupeme a nakrájíme na malé kousky

250 g ovesných vloček rozmícháme se 400 ml bílého jogurtu a velkou lžící medu

Rozdělíme na 4 stejné díly. Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme lžící z vloček dvě ploché, podlouhlé placky – bude to základ dvou malých štrůdlíků. Na těsto z vloček rozdělíme jablka, posypeme je ořechy a skořicí a na ně opět lžící rozdělíme zbylé těsto. Musíme si pomoci rukama, aby těsto pokrývalo všude jablka a trochu je přimáčkneme - vytvarujeme šišky.

Pečeme na 200 stupňů půl hodiny, necháme zcela vychladnout.

 

Galerie:
1472912_639963336054879_628497624_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 11:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-strudl-zavin/read.php?1,1554,1070496#msg-1070496