Lado, barevný pytlíky jsou docela dobrý nápad - ale přiznám se, že barevný jsem nikde nezahlídla - na druhou stranu je fakt, že ani cíleně nehledala, protože by mě to nenapadlo takhle řešit.
Já lepím na sáčky samolepky - druh masa a datum. A počet ks. Takže třeba kuřecí řízky 2 x, 11/07. Docela spolehlivé. Občas se mi to taky odlepí, takže pak nevím, jestli mám v mražáku těsto na ovocné knedlíky nebo na langoše. Tak rozmrazím, počkám, když to nezačne kynout, jdou se dělat ovocný knedlíky .
No a když jsem vzpomněla ty langoše... To těsto na ně jsem na zkoušku dala jednou do mražáku a už to tak dělám pořád. Dělám totiž dávku těsta na deset ks. A to ne vždy sníme a pak jsem ten zbytek - na dva, tři kusy - vyhazovala. Teď pokaždé dám zbytek do mražáku - za dvakrát-až třikrát se mi nahromadí potřebný počet a do třetice to jen vytáhnu z mražáku. Jednak úspora času a za druhé pochopitelně využiju něco, co by jinak letělo do koše, což já - zvláště u potravin - dělám nerada.