Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?

Autor: jabraka, Datum: 10.11.2007 21:20

Mrazíme ovoce,sklizenou zeleninu i maso,navíc i pečivo,chleba i rohlíky.Upečené buchty i cukroví.

Ještě k autorce Lence Heroldové.

Bod 1. Solení nemá vliv na zmrazení a naopak zvyšuje trvanlivost.Pouze u tekutých potravin nedojde ke ztuhnutí .

Bod 2. Tuky žluknou v závislosti na teplotě a na přístupu vzduchu.Dobře uzavřená a rychle zmrazená potravina tuk může obsahovat v libovolném množství.

Bod 3. Souhlasím,je dobré porcovat do mrazáku všechny potraviny.

Body 4. 5. 6. vyplývají z bodů předchozích

Bod 7.Souhlas.Kromě toho se snažíme ukládat odděleně aromatické potraviny/houby,křen,kopr/Případně i ve dvojím obalu.

Bod 8.Hlavně nezapomeňme na datum uložení.

Bod 9. Určitě plná mraznička spotřebuje více proudu.

Doplnil bych bod 10. Nenechávejte potraviny v mrazáku dlouho,maso pouze 6 měsíců,ostatní potraviny do roka spotřebujte.

JABRAKA


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 14:02
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-davate-do-mrazaku-a-co-tam-rozhodne-nepatri/read.php?1,32007,32181#msg-32181