Mrazíme ovoce,sklizenou zeleninu i maso,navíc i pečivo,chleba i rohlíky.Upečené buchty i cukroví.
Ještě k autorce Lence Heroldové.
Bod 1. Solení nemá vliv na zmrazení a naopak zvyšuje trvanlivost.Pouze u tekutých potravin nedojde ke ztuhnutí .
Bod 2. Tuky žluknou v závislosti na teplotě a na přístupu vzduchu.Dobře uzavřená a rychle zmrazená potravina tuk může obsahovat v libovolném množství.
Bod 3. Souhlasím,je dobré porcovat do mrazáku všechny potraviny.
Body 4. 5. 6. vyplývají z bodů předchozích
Bod 7.Souhlas.Kromě toho se snažíme ukládat odděleně aromatické potraviny/houby,křen,kopr/Případně i ve dvojím obalu.
Bod 8.Hlavně nezapomeňme na datum uložení.
Bod 9. Určitě plná mraznička spotřebuje více proudu.
Doplnil bych bod 10. Nenechávejte potraviny v mrazáku dlouho,maso pouze 6 měsíců,ostatní potraviny do roka spotřebujte.
JABRAKA