Re: Zavařování

Autor: babkaela, Datum: 11.07.2022 10:12

Gabčo, když zavařuju meruňky, což moc často není, nemají je zrovna v oblibě ... vykrájené dávám do trochu octové vody (radí i sůl, prý zachovává barvy), potom přecedím (sliju vodu přes síto - radím blbě, kosa tahat žížalu nemá smysl učit) - nikdy nedávám cukr do sklenic a zalívat vodou (dělávala máma mého chlapa, zavařeniny nic moc - navíc používala jakousi sterilovačku či co, nevařila) ... dělám cukrový nálev, cukr podle sladkosti, přejít varem. Podle zralosti - tuhosti - 15 min na 80, případně ubírám. Kamarádka ze zásady zavařovala vše - do bodu varu vody a vypnout.

Mne už to letos moc neba - mám zavařeno mraky angreštu, marmelád taky (už nemám malé slenice a kupovat nebudu) a ještě je tam josta, červený rybíz a dnes bych měla znovu obrat maliny ... ach jo.

Naloženy 2 čl sklenice kvašáků a začnou okurky ...


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 10:25
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zavarovani/read.php?1,24507,1608149#msg-1608149