Re: Zavařování

Autor: Manca, Datum: 01.07.2022 11:02

Jdu se podělit o zkušenosti. Natrhala jsem nějak přes dva litry rybízu, červený byl zralý, černého menší hrneček, ten byl míň. Odstopkovala, rozmačkala a nechala tři dny v kuchyni v tomhle teple, pravidelně míchala. Viditelně se tam dělaly bublinky a kvasilo. Pak jsem scedila šťávu, do zbytku přidala asi dvě deci vody, povařila a přidala. Byl toho přesně litr. Překapanou šťávu svařila s kilem cukru, sbírala pěnu a nalila horké do sklenic. Trochu to želíruje, ale zatím teče. Je to dobré s jogurtem, chutná jak kupovaný jahodový.

 

Galerie:
img_20220701_103047.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 18:59
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zavarovani/read.php?1,24507,1607558#msg-1607558