Re: Marmelády

Autor: HanaK, Datum: 02.07.2018 07:29

S pěnou zacházím jako Věrka, jakž takž seberu a sežeru. mls smiley

 

Já kopu za Pektogel, jsem s ním spokojená, ale blbě se shání, všude mají ty německé, které nechci již z principu.

Rybíz, angrešt, jablka atd. samozřejmě želírují samotné, prudce vařit až se sníží objem o 1/3 (špejle), přidat cukr tak, aby se nepřerušil var a kontrolovat na talířku, zda je již pevná. Naposledy byla rybízová tak pevná, že odpadávala v kusech a nechtěla se mi vejít do skleničky. grinning smiley

 

Nejlepší marmeláda je po letech, kdy se dá krájet na kostky. Babička dávala ve skříni nové marmelády dopředu a rovněž odpředu brala, zapomenutá vzadu byla lahůdková mls smiley .

 

Nevařenou z černého rybízu dělávám mls smiley , jak dlouho vydrží nemůžu říci, sežereme ji během několka týdnů jakékoliv množství. winking smiley Dřív jsem na to měla mlýnek, nyní jsem zkoušela pomixovat a pasírovat přes síto a taky to jde.

(Bych si mlýnek koupila, ale za 800,- zůstal zachován princip užíváním deformujícího se tenkého sítka, náhradní není k sehnání a povrchová úprava nebyla stará dobrá litina, ale jakýsi lesklý divný povrch, možná to je ok, ale tak nějak se mi to nezdálo)


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 11:42
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-marmelady/read.php?1,1173054,1503921#msg-1503921