Tak jsem sklidila první hrnec zelí - dávala jsem cibuli, ale v zelí není vůbec vidět. Měla jsem strach, jak to dopadne, když jsem nakládala zelí do soudku, polovinu surovin jsem chtěla zavařit jako zelný salát, ale místo toho sklončily v kompostu. Návod zněl: nastrouhat zelí, spařit horkým nálevem - ocet, sůl, cukr, nechat přikryté do druhého dne, pak smíchat s cibulí a paprikou, nacpat do sklenic a zavařit. Večer, když jsem naplnila soudek na kysání, tak jsme nakrouhali znovu zelí, spařila jsem nálevem a ráno bylo zelí mazlavé, smrduté a místama černé, jako plesnivé. Tak jsem nakoupila znovu hlávky a krájela tentokrát ručně, pak se kouzlo povedlo. Teď jsem byla opravdu hodně nervózní, jestli nebyla chyba v základní surovině. Protože kdybych to teď měla všechno vyhodit, asi by mě kleplo