Alenko, v petrželových kostkách taky jedu :). A na léto v mátových, meduňkových a levandulových :). Ostříhám bylinky, otrhám drobnější lístečky, levanduli nastříhám, zaleju do tvořítek na led a pak dávám návštěvám do pití :) Hezky to vypadá, než se to rozpustí a připadá mi, že zvláš´t ta levandule je daleko víc aromatická
Alenka napsal(a):
Děvčata, taky mrazím většin zelené natě. nasekanou pažitku v mikrotenových sáčcích, kopr zabalený v alobalu - ten vydrží v nezměné kvalitě až do příští sezony. Libeček nasekaný je taky dobrý a hlavně petržel. Plocholistou nasekám a mrazím v sáčcích a kudrnku namelu na masovém mlýnku a v formičkách na led vytvořím petželové kostky, které jsou připravené do polévky. Plocholistá mlýt nejde, zalepuje mlýnek, kudrnka je dost tvrdá, s tou si mlýnek poradí.