Re: Jídla pro "chudé"

Autor: Kofila, Datum: 12.02.2008 08:20

Kdysi u nás tato jídla byla velmi aktuální. grinning smiley

I když byla levná, tak si myslím, že byla zdravější než nějaké jídlo ze sáčku.

Třeba taková česnečka.

Brambory na malé kostičky jsem dala vařit s kmínem a bujónem a troškou másla.

Starý chleba jsem nakrájela na kostičky a opekla na sádle do úplného křupava a pak ještě nechala na plotýnce vysušit.

Pak jsem to rozdělila na talíře, přidala podle chuti prolisovaný česnek a zalila těmi bramborami v bujónu.

 

Jinak jsem osmažila téměř cokoliv (celer, kedluben, patizon atd) co vyrostlo na zahradě. K tomu brambory (opět ze zahrady) a salát taktéž.

Teď si to vyčítám, jestli jsem tím nezadělala dětem na pozdější zdravotní problémy. Zatím se nic neprojevuje, ale já tuhle stravu odnesla operací žlučníku.

 

Ještě jsem docela často taky dělala tohle.

Jablka (vlastní) jsem pokrájela na plátečky či kostičky a hodila na pánev na máslo. Když trošku změkly, jakože je to velmi rychle, tak jsem je zalila směsí vajíčka- mléko - mouka a pomalu dopekla. Obrátila, nechala zezlátnout a hotovo. Když se to trhalo, tak to byl trhanec. grinning smiley

 

No a o bramborách s kyškou či kefírem ani nemusím mluvit, že ? winking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 07.05.2024 03:34
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jidla-pro-chude/read.php?1,18030,51020#msg-51020