Pizzy

Autor: hespa, Datum: 09.01.2008 22:53

Těsto na pizzu.

(Italská kuchyně – M. Pösingerová)

 

400 gr (3 hrnky) hladké mouky

20 gr droždí

2 lžíce mléka

0,2 l mléka

0,1 l oleje

1 žloutek

sůl

mouku prosijeme na vál,uděláme důlek, do kterého vlijeme

droždí rozpuštěné ve 2 lžicích vlahého mléka, přidáme sůl,

mléko,olej, žloutek. Vypracujeme vláčné těsto, přikryjeme

a necháme na teplém místě alespoň 2 hod. kynout. Vykynuté

těsto rozválíme, vložíme do olejem vymaštěné dortové formy

a poklademe různými náplněmi, jak má kdo rád. Základ jsou rajčata. Necháme

ještě 30 min. kynout a pečeme 30 minut v horké troubě.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 01:37
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/pizzy/read.php?1,42395