Dnes k večeři jsem vyzkoušela chlebovou pizzu. Recept jsem nedávno náhodně našla na labužníkovi.com. Nebylo to špatné, jen jsem asi dala moc vody, kraje pizzy byly pěkně vypečené a křupavé, ale střed byl takový mokrý. Příště (určitě ji chci ještě někdy znovu zkusit) dám méně vody, nebo po namočení chleba tu vodu vymačkám. Tak pokud má někdo odvahu, může taky vyzkoušet .
Úsporná pizza (z tvrdého chleba)
Ingredience:
350g tvrdého chleba,
300g měkkého salámu,
150g tvrdého sýra na strouhání,
1 dcl mléka,
2 vejce,
4 stroužky česneku,
3 lžíce kečupu,
olej,
sůl,
tuk na vymazání pekáčku
Příprava:
350 g tvrdého chleba nastrouháme (nebo jen namočíme) ve 4 dl vody. Těsto naplácáme do vymaštěného pekáčku. Povrch potřeme směsí z oleje, kečupu a česneku, poklademe asi 300 g měkkého salámu, rozkrájeného na kostičky, dále rajčata a papriky, rozkrájené na malé kousky a postrouháme tvrdým sýrem.
Dáme zapéci. Když se sýr rozpustí, zalejeme pizzu v mléce rozšlehanými dvěma vejci. Po upečení pizza krásně voní a výborně chutná.