Re: Zoner Photo Studio

Autor: LadaB, Datum: 02.07.2008 22:31

První lekce Zoneru..po otevření buď fotky,nebo jen zavřené složky s fotkama klikneš pravým a vybereš z nabídky "Zoner photo studio" nebo tam může být "Otevřít v ZFS"

Dále už je to obdobné jako v jiném prohlížeči.Kliknutím na fotku ji otevřeš, vlevo nahoře pomocí modrých šipek listuješ. Zavřením fotky jseš zpátky v náhledu celé složky. Tam nahoře pomocí černé šipky ve žlutém poli (značka složky) se dostaneš o úroveň výš...Najetím na každou ikonu se napíše k čemu slouží...

Po otevření některé fotky je vlevo několik ikon..lupa, ořez, horizont, ....

Kliknutím na ořez naskočí na fotce křížek ...podržením levého tlačítka a tahem na fotce uděláš výřez.Ten můžeš doladit ..buď kliknutím na středu výřezu posuneš celý výřez jak potřebuješ, nebo kliknutím na střed hrany -tam si upravíš pouze tu jednu posunem nahoru -dolů na vodorovných,nedo vpravo-levo na svislých.

Když máš doladěno tak na liště nahoře vpravo je "Oříznout" ...kliknout na to ...

Na liště je několik základních ikon , pod "Upravit" je všechno...prolistuj ...

Ještě popíšu změnu velikosti

kliknout na ikonu "změna rozměrů" (modrý čtvereček s žlutýma šipkama) nebo z nabídky "upravit" -změna rozměrů .Zobrazí se tabulka kde si změníš rozměr, doostření..pak OK ...a uložit změněnou fotku. Lépe uložit jako jinou, aby zůstal originál nezměněn.

To je asi to základní..


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 03:24
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zoner-photo-studio/read.php?1,94573,94575#msg-94575