Leona82 napsal(a):
Tekoucí voda, tzv. mléko není složitá věc. Je to jej o nastavení času. Čím delší čas, tím větší "mléko" . Samozřejmě to není tak jednoduché.
1) Nastavit dlouhý čas
2) dlouhý čas většinou vede k přeexponování snímků, takže použít ND filtr plus podle potřeby nastvit podexponování snímků
3) stativ je nezbytnost při dlouhých časech, bez toho to nepůjde
To je v základu vše
Někdy nelze použít ND filtr, protože kdo má kompakt, namá šanci. Stačí nastavit co nejnižší ISO, co fotoaparát dovolí a vysoké clonové číslo. Nejkratší čas, aby se udělala z vody mlha je 1/15 sekundy a delší. Foťák buď položit na pevnou podložku, nejlépe ale použít stativ a nastavit samospoušť, aby nedošlo k roztřesení snímku. Není to nic těžkého ;)
Chci jen upozornit, že ne vždy je mlha na fotce pěkná