Fotoklá(tě)ní II. - CESTA

Autor: Stano, Datum: 25.02.2009 14:39

Vážení přátelé, přinášíme vám druhé kolo fotosoutěže! Téma pro následující období bude CESTA, a je čistě na vaší libovůli, zda tuto pojmete doslovně či přeneseně, jak moc popustíte uzdu své fantazii.

 

Některé změny od prvního kola:

 

UMÍSTĚNÍ FOTEK NA SERVER:

-každý účastník bude svou fotografii (opět v maximálním počtu tří kusů) umisťovat individuelně, a to tak, že do galerie, která bude k tomuto účelu a pro toto konkrétní fototéma vytvořena. Galerie bude pravděpodobně v průběhu "první doby porodní" (14 dnů) zneveřejněna, otevře se veřejnosti až po vložení poslední soutěžní fotografie.

 

HLASOVÁNÍ:

Hlasování bude pětistupňové, takové, jak ho již dávno v galerii známe a provozujeme - tedy formou hvězdiček, a budeme tedy moci obodovat každou fotografii počtem hvězdiček od jedné do pěti.

 

DOPORUČENÉ BODOVÁNÍ:

Bylo by velmi žádoucí, abychom po čas hodnocení fotografií upustili od politiky "každému po pěti", pak by nebylo s kým soutěžit. Nebojte se ničehož, hlasování je neveřejné a nebude odtajněno.

 

Toto je doporučené chápání stupnice:

 

* snaha se cení, snad příště...

** no... něco na tom je (ale nevim co)

*** dobrá práce!

**** velmi dobrá, z tebe ještě něco bude!

***** ucvrnkávám blahem, zelenám závistí a svůj foťák odhazuji vdál

 

 

TERMÍNY TOHOTO KOLA:

Soutěžní snímky je třeba umístit do galerie k tomu určené nejpozději ve středu 11. března v 18 hod. Po té bude galerie "slavnostně otevřena" a zahájíme hlasování - to bude tedy probíhat od zveřejnění soutěžní fotografií až do dvanácté hodiny polední v neděli 15. března.

Možná ještě nastanou nějaké změny, stále ladíme, pro vás je teď důležité jedno - nabijte foťáky, vyndejte návody, nakupte objektivy, stativy, zaplaťte soukromé učitele a dejte se do práce. Dnešním dnem počínaje máte čtrnáct dnů na ztvárnění fenoménu CESTA. Až budete dumat, vzpomínejte, co vše může být součástí cesty: start, cíl, bloudění, že může být cesta úzká, široká, přímá, klikatá, může se větvit, nemusí,... a to vše platí ve smyslu přeneseném i skutečném, fyzickém. Po cestě jdeme, chvátáme, marně ji hledáme, ztrácíme, znovu nalézáme, z cesty občas sejdeme, na cestách se míjíme, shledáváme, rozcházíme, cesty se kříží, cesty možná někde končí,...

 

Dejte se do práce a já vám za tvůrčí team Fotoklátění (Stano, Lada, Drahuška, Majka) přeji jak jinak, než dobré světlo!

Stano


Vytisknuto z www.week.cz dne 30.04.2024 11:24
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/fotokla-te-ni-ii-cesta/read.php?1,189241