hořčično-medovo-koprová smetanová omáčka ZVÍŘÁTKA

Autor: Sheila112, Datum: 01.06.2013 15:55

smetana 12% nebo i 30% (podle chuti)

hořčice (plnotučná nebo pro pikantnější chuť kremžská)

med

čerstvý kopr

sůl

pepř (bílý nebo černý)

(v původním receptu není med, ten jsem si tam přidala já, a teda myslím, že je to s medem o moc chutnější)

 

smetanu vlijeme na pánvičku, trochu zahřejeme, opepřime, osolíme, přidáme hořčici (já jsem dala kremžskou), necháme zredukovat, přidáme kopr, odstavíme z ohně. Na konec vmícháme med - podle chuti. Dávám jej na konec proto, aby se z medu neztratily jeho léčivé účinky (což se děje při teplotách nad 70 stupňů).

 

Ideální na lososa nebo jinou rybu pečenou na přírodno, ale dobrá je i s kuřecím masem mls smiley

 

Galerie:
002.jpg 001.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 07.05.2024 10:35
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/horcicno-medovo-koprova-smetanova-omacka-zviratka/read.php?1,219768,984098#msg-984098