Medovník
Těsto: 500g hladké mouky, 150g medu, 40g fruktozy, 3-4 žloutky, 2 lžičky jedlé sody, 150g rostlinného tuku
Krém: vanilkový puding, sojové mléko, 150g rostlinného másla (kdo má rád sladší krémy může přidat fruktozu)
Ze všech ingrediencí na těsto umícháme hladké těsto, které necháme odležet v lednici cca 30minut. Poté jej rozválíme a vykrojíme si 6 stejných plátů, které pečeme na pečícím papíře 6-8minut. Z odkrojků uděláme placku, kterou po upečení rozdrobíme a použijeme na posyp medovníku.
Poté si uvaříme trochu hustější puding, po uvaření ho šleháme šlehačem do vlažna a přidáme rostlinný tuk(fruktozu) a ještě alespoň 10minut šleháme.
Pláty medovníku poté spojujeme krémem a na závěr zatřeme krémem celý medovník a posypeme drobenkou z odkrojků :)
Nejlepší je, když se nechá alespoň 3dny zaležet.