Re: Dělená strava - recepty

Autor: Anonymní návštěvník, Datum: 20.03.2013 10:14

Chleba bez hnětení:


2 hr pol. mouky (nebo 1 hr. pol a 1 hr celozrnné - prostě co mám..)

1hr hl. mouky

1 hr žit. mouky

0,5 lžč suš. droždí

2 hr vody

1 lž octu

2 lžč soli, kmín (semínka, osmaž. cibulka....ta je výborná...)

 

Do mísy nasypu sypké směsi, zamíchám, přiliju vodu s octem, zamíchám - nehnětu, má to konzistenci asi jak malta (je to řidší než známe těsto na chleba v pekárně!) a nechám 8-12 hodin být ( zadělávám v míse s deklem)

Zapnu troubu na 230 st a rovnou vložím nádobu bez poklice (peču ve varném skle ovál s poklicí), nechám 30 min rozpálit, pak stěrkou shrnu těsto do horké nádoby, přikryju a peču 30min 230st s poklicí a 20 min 220 st bez poklice. Chleba jde krásně vyklopit bez vymazání, bez papíru.

Dá se péct v jakékoli nádobě - nerez, smalt, vhodné do trouby.

Už se mi stalo,že jsem pekla až po cca 14 hod - nic se nestalo.

Když nemám suš. droždí, uloupnu necelou třetinu obyč.a rozpustím v trošce vody na kašičku a dám do těsta - taky jde.

Je fakt výborný, zkuste... flower smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 20:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-delena-strava-recepty/read.php?1,219768,941616#msg-941616