Oblíbila jsem si tyto špagety - ať už dodržuji dělenku nebo ne. Feferonka být nemusí a petržel občas vyměním za bazalku.
Ingredience potřebné pro 4 porce:
400 g špaget, 1 dl olivového oleje extra virgin, 2 ks čerstvé feferonky, 16 stroužků česneku, hrst nasekané petrželové natě
Postup přípravy špaget Aglio olio e peperoncino:
Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme, aby byly takzvaně al dente. Mezitím na studenou pánev nalijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájený česnek, nasekanou feferonku a petrželovou nať. Lehce osmahneme a zalijeme trochou vody z hrnce, ve kterém se vaří špagety. Špagety vložíme na pánev, promícháme se směsí a můžeme podávat.
Dobrou chuť u špaget Aglio olio e peperoncino