Re:Oleje

Autor: jaxi, Datum: 26.11.2009 18:45

Olivový olej ( neutrál ) - je podle našeho sloníku takzavaně původu neutrálního, protože oliva jsou zelenina a zelenina se hodí ke všemu. Po tomto oleji se netloustne a urychluje trávení.

Pupalkový olej ( kytka )- je pro urychlení trávení a vstřebávání potravy úžasný.

 

Řepkový olej ( kytka ) - vstřebávání potravin spíše brzdí, více tedy váže.

 

Slunečnicový nebo Sójový olej ( kytka ) - koncentrace látek, ze kterých jsou tyto oleje vyrobeny, je v oleji tak nízká, nebo řekněme tak rozplynutá, že tyto oleje nemohou mít ve vazbě s jakoukoliv živočičnou potravinou nežádoucí tloustnoucí efekt.

 

Každopádně - tuk v kombinaci se zvířátky se vstřebává daleko lépe a neváže se tolik, jako rostlinný tuk v kombinaci s kytičkami.

 

Pravidlo: Čím méně tuku, tím lépe. 


Vytisknuto z www.week.cz dne 12.05.2024 08:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-oleje/read.php?1,295514,299577#msg-299577