To vypadá jedle. Kdysi jsem vymýšlela podobný recept, jen jsem neměla správnou zeleninu, tak jsem si vyhledala na netu jeden receptík, který se mi zamlouval, kořenová zelenina, cibule, česnek, rajčata, papriky a pórek. Já zrovna sklidila maxi úrodu pórku - byly toho 3 kolečka (a dokonce bez brouků), a nevěděla, co s ním, tak jsem nakoupila asi 15 kg zeleniny, papriky a rajčata jsem měla vlastní a udělalal plnou banánovku skleniček. asi i nějaké bylinky a koření, ale to už si nepamatuji. Tak jsem vše nastrouhala, podusila, nacpala do skleniček a teprve potom tu dobrotu ochutnala. No nešlo to. byl to děs, Dlouho jsem hledala, jak to vůbec využít. V receptu psaly do polévek nebo gulášů, no ani náhodou . Nakonec jsem ze zoufalství strčila jednu malou sklínku ke svíčkové, protože jsem měla málo zeleniny čerstvé a docela to šlo. Ty rajčata konečně nebyly dominantní nakyslé bylo naopak žádoucí. A od té doby dělám z toho blivajzu "svíčkovou" omáčku v poměru 3:1 - 3 díly čerstvé zeleniny, 1 díl ze skleničky, manža má rád hóóódně zeleniny. Už to baštíme 4 roky a stále něco ve sklepě zbývá No pravda, byl to jediný recept na zavaření pórku, ale od tý doby se mi už taková úroda stejně nepovedla a navíc teď mám velký mrazák. Předtím jsem měla mrazák plný jahod, tak se tam už mnoho nevešlo.
Dneska jsem si udělala tresku v troubě na plechu, jen koření, sýr a čerstvý řapíkatý celer