Mrkvovo-celerovo-krůtí-soté
120g krůtího masa (na proužky)
120g mrkve na kolečka
100g celer na proužky
1 ks cibule
200ml acidofilní mléko
kurkuma, pepř, sladká paprika, oregáno, majoránka, oliv.olej, sůl,
bujon
česnek
___________________________________________________________________
- den předem dáme do acidofilního mléka všechno koření dle chuti, krůtí maso v tom obalíme a necháme přes noc v lednici.
- zeleninu na pánvi podusíme, přikápneme trochu té marinády z masa, aby to nasálo ty chutě
- po chvilce zalijeme trochou vařící vody
- přidáme bylinky + dochutíme 1/2 bujonu
- do toho šupneme celý obsah marinovaného masíčka
- povaříme a sem tam promícháme
- nakonec dáme česnek( rozmačkaný)
- zahustíme uvařenou, rozdrcenou cizrnou ( může být i sterilovaná)..........bonduelle
Na talíři posypeme pórkem nebo opraženou cibulí ........
- povaříme, sem tam promícháme