Re: život s dělenou stravou - vážně/nevážně

Autor: Sheila112, Datum: 26.01.2014 20:21

Merynko taky mě zajímá jak ses měla na maškarním grinning smiley confused smiley love smiley

vlčí ten sešítek si opatruj, protože se tě někdy třeba zeptám, jak to radila bosca na ty vlasy s kudrlinkama winking smiley thumbs down thumbs down thumbs down

bosco love smiley recept ti napíšu sem - můžeš si to pak uložit do wordu i s tím obrázkem, tak to dělám já, když mě něco zaujme tak otevřu word, napíšu recept a pak tam přesunu i obrázek a nazvu ten soubor podle názvu jídla winking smiley

 

Jelikož já vařím od oka, tak písnu jen přibližný recept ju? Tarhoňa (k sehnání v Lidlu) lze vyměnit za kus kus (ten je potřeba 2x spařit a pak vařit zhruba 20-30 minut - ideálně do rozvaření)

 

HMOTA (na formu 25cm):

250g tarhoňa (nebo kus kus)

2 žloutky

med (nebo jiné sladítko)

mleté mandle (moučka) - přiměřeně na vysušení hmoty, je-li moc tekutá

nahrubo mleté vl.ořechy - asi 1 hrst

brusinky (1/2 pytlíku) - spařit nebo namočit do vroucí vody předem

 

NAVRCH:

7 menších strouhaných jablek

skořice

dosladila jsem stévií v prášku

 

DROBENKA:

mixlá sezamová semínka + mandle + vlašské ořechy

asi 1 PL rostl.tuku Flora

trochu medu

 

 

Tarhoňu vaříme asi 20-25 minut ve vodě s trochou oleje a sole (špetička) - musí být spíáše rozvařená. Do pekáčku dáme smíchanou hmotu, udusáme ke dnu nějakým placatým nástrojem, aby byla hutná. Naskládáme jablíčkovou směs se skořicí, navrch dáme drobenku a pečeme v předehřáté troubě na 190st. cca 30 minut.


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 19:04
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zivot-s-delenou-stravou-vazne-nevazne/read.php?1,656469,1098383#msg-1098383