Merynko taky mě zajímá jak ses měla na maškarním
vlčí ten sešítek si opatruj, protože se tě někdy třeba zeptám, jak to radila bosca na ty vlasy s kudrlinkama
bosco recept ti napíšu sem - můžeš si to pak uložit do wordu i s tím obrázkem, tak to dělám já, když mě něco zaujme tak otevřu word, napíšu recept a pak tam přesunu i obrázek a nazvu ten soubor podle názvu jídla
Jelikož já vařím od oka, tak písnu jen přibližný recept ju? Tarhoňa (k sehnání v Lidlu) lze vyměnit za kus kus (ten je potřeba 2x spařit a pak vařit zhruba 20-30 minut - ideálně do rozvaření)
HMOTA (na formu 25cm):
250g tarhoňa (nebo kus kus)
2 žloutky
med (nebo jiné sladítko)
mleté mandle (moučka) - přiměřeně na vysušení hmoty, je-li moc tekutá
nahrubo mleté vl.ořechy - asi 1 hrst
brusinky (1/2 pytlíku) - spařit nebo namočit do vroucí vody předem
NAVRCH:
7 menších strouhaných jablek
skořice
dosladila jsem stévií v prášku
DROBENKA:
mixlá sezamová semínka + mandle + vlašské ořechy
asi 1 PL rostl.tuku Flora
trochu medu
Tarhoňu vaříme asi 20-25 minut ve vodě s trochou oleje a sole (špetička) - musí být spíáše rozvařená. Do pekáčku dáme smíchanou hmotu, udusáme ke dnu nějakým placatým nástrojem, aby byla hutná. Naskládáme jablíčkovou směs se skořicí, navrch dáme drobenku a pečeme v předehřáté troubě na 190st. cca 30 minut.