OVOCNÉ MINIDEZERTY - KYTIČKY
210 g špaldové mouky(na jemno namleté) nebo 210g hl. mouky
1/4 lžičky stévie
2 žloutky
150g změklého rostlinného tuku
citronová kůra
pomerančová kůra
špetka PDP
VANILKOVÝ KRÉM
2 vanilkové pudinky
700ml soj.mléka
150g rostlinného tuku
stévie na oslazení - dle chuti
Na dozdobení:
drobnější ovoce(jahody,mandarinky, maliny apod.)
želatina
ovocný sirup
POSTUP:
Ze surovin na těsto uděláme na válu hladké, nelepivé těstíčko, které necháme ve fólii alespoň hodinku v chladu odpočinout.
Potom těsto opět propracujeme, vyválíme na tenký plát a vykrajujeme drobné oválky(cca 7 cm)
Pečeme na pečícím papíru zhruba asi 7-10 minut, až začnou růžovět. Sundáme z plechu a necháme vystydnout.
Na krém uvaříme hustší pudink, který osladíme stévií a mícháme, aby se neudělal škraloup. Do rostlinného tuku zašleháme vychladlý pudink. Hotovou směs dáme do cukrářského sáčku a zdobíme připravené oválky.
Na nanesený krém dáme očistěné, pokrájené ovoce.
Aby vydrželo déle čerstvé, potřeme ovoce želatinou - slabou vrstvou, kterou připravíme dle návodu a osladíme stévií, necháme zaschnout.
Recept e z blesku - "Vaše recepty" - recept je od RNDr. Pavel Popov , který se zabývá přírodní medicinou.
Dobrou chuť