KÁVĚNKY - kytky
KRÉM :
rum dle chuti
50 g loup.ml.mandlí
150 g másla
1/2 Salka (domácího,recept zde ve předu)
POLEVA
vřelá voda
1 dl rumu
1 PL nescafé
70 g cukru (fruktoza,třtinový nebo 1:1)
TĚSTO :
150 g tuku
180 g hl.mouky
70 g ml.cukru(totéž jako u polevy)
25 g mleté kávy
25 g kakaa
Z mouky, cukru, tuku, mleté kávy a kakaa zpracujeme těsto. Vyválíme plát a vypichujeme oválky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Kávové oválky zvolna upečeme. Vychladlé kávové pečivo slepíme bílým mandlovým krémem, polijeme kávovou polevou a posypeme čokoládovou rýží, nebo uděláme vlnky čokoládovou polevou.
Na krém utřeme máslo, zašleháváme salko, rum a přidáme loupané mleté mandle.
Na polevu umícháme dohladka nescafé, rum a cukr. Část rumu můžeme nahradit vřelou vodou.
Do krému i těsta můžeme místo másla použít rostlinný tuk.