Neutrál

Autor: Sheila112, Datum: 15.08.2013 17:35

CUKETOVÉ ŠKVARKY

Na rozpálený olej hodíte na plátky nakrájenou cuketu (dobrej je ten kráječ na okurky). Důležité je vychytat ten správný čas a mít trpělivost. Před konečnou fází je totiž delší fáze, kdy se z cuket stane tak trochu matlanina (nezoufat). Takže počkat až se začnou na jednotlivých plátcích dělat puchýřky až je trochu jakoby připéct a vypražit. Vlastně jde o to, vypařit z nich vodu, aby mohly zase nasát chuť česneku, který s němi opražíte v té závěrečné fázi.... no pak se to dá na chleba, nebo topinku, posolí, bylinky co máte, nebo oregano, podle chuti... a...spapá.... jinak dřív jsem vydlabávala střed, ale teď tam to semeno nechávám. Ono se to taky vyškvaří.

 

Galerie:
cuket škvarky.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 10:44
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/neutral/read.php?1,219768,1025547#msg-1025547