CIZRNOVÝ KOTLÍK TAGINE S DATLEMI A DÝNÍ HOKAIDO
150g cizrny
2 červené cibule
200g dýně hokaido
5 rajčat
2 brambory
1 mrkev
75g datlí bez pecek
čerství koriandr
2 stroužky česneku
1,5 lžičky zeleninového bujonu Würzl
římský kmín, mletá paprika, skořice
kukuřičný škrob
4 lžíce olivoilu
Cibuli nakrájenou nahrubo vložte do rozpáleného oleje a osmahněte dohněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte. (3-5 minut) Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory, mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut
Přidejte nahrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni (nemusí se loupat) , rajčata a vše duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte vodu, zelenina musí být ponořená.
Do směsi vsypte uvařenou cizrnu dle návodu. Podle potřeby zahustěte omáčku kukuřičným škrobem. odstavte a vmíchejte koriandr.