Re: zvěř

Autor: Issis, Datum: 28.07.2013 11:07

Míchaná vajíčka
Míchaná vajíčka můžou mít různou konzistenci i chuť. Já si nejvíce oblíbila ty krémová až kašovitá s jemnou chutí. Jsou skvělá k snídani, svačině i večeři.

Vajíčka (na osobu tak 3ks)
menší cibulka
oříšek másla
smetana či mléko
sůl
pepř

Cibulku nakrájenou na jemno přidáme do pánve, kde jsme si rozpustili máslo. Necháme ji zesklovatět. Je lepší dát přednost máslu před olejem. Máslo podtrhne výslednou chuť. Až nám cibulka zesklovatí, ztlumíme plamen či na chvíli odstavíme pánvičku.

Poté přilijeme rozšlehaná vejce se smetanou či mlékem (stačí 1-2 lžíce), solí, pepřem a muškátovým oříškem. Smažíme na mírném plameni za stálého míchání. Je důležité pořád míchat, pokud bychom nemíchali vajíčka začnou tvořit větší kusy a potom už nebudou krémová. Je to zdlouhavější proces než klasická míchaná vajíčka - mícháme na nejmenším plameni okolo 10 minut. Čím delší čas přípravě věnujeme, tím budou krémovější.



Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 11:58
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zver/read.php?1,219768,1017347#msg-1017347