kytičky

Autor: Sheila112, Datum: 15.07.2013 22:02

FAZOLE S RAJČATY
Na olivovém oleji necháme zesklovatět dvě pokrájené cibule a tři stroužky česneku, přidáme 1 kg oloupaných a nakrájených rajčat, okořeníme tymiánem, oreganem, pepřem a bobkovým listem, osolíme, přidáme lžičku třtinového cukru a dusíme do zhoustnutí. Bobkový list vyjmeme. 2 konzervy bílých fazolí propláchneme, necháme okapat, vmícháme k rajčatům a podáváme sypané petrželkou nebo pažitkou. Je to rychlá a dobrá večeře, teplá nebo studená.

 

POHANKA S KAPUSTOU
Jednoduché, zdravé a dobré jídlo.
300 g pohanky nasucho opražíme a potom uvaříme ve vývaru s trochou libečku. Menší hlávku kapusty najemno nakrájíme a s trochu vody ji dusíme do změknutí. Smícháme s pohankou, přidáme 3 lžíce oleje, osolíme, prohřejeme a posypeme hojně pažitkou.

 

Galerie:
fazole s rajcaty.jpg pohanka s kapustou.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 10:35
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/kyticky/read.php?1,219768,1011760#msg-1011760