FAZOLE S RAJČATY
Na olivovém oleji necháme zesklovatět dvě pokrájené cibule a tři stroužky česneku, přidáme 1 kg oloupaných a nakrájených rajčat, okořeníme tymiánem, oreganem, pepřem a bobkovým listem, osolíme, přidáme lžičku třtinového cukru a dusíme do zhoustnutí. Bobkový list vyjmeme. 2 konzervy bílých fazolí propláchneme, necháme okapat, vmícháme k rajčatům a podáváme sypané petrželkou nebo pažitkou. Je to rychlá a dobrá večeře, teplá nebo studená.
POHANKA S KAPUSTOU
Jednoduché, zdravé a dobré jídlo.
300 g pohanky nasucho opražíme a potom uvaříme ve vývaru s trochou libečku. Menší hlávku kapusty najemno nakrájíme a s trochu vody ji dusíme do změknutí. Smícháme s pohankou, přidáme 3 lžíce oleje, osolíme, prohřejeme a posypeme hojně pažitkou.