kytičky

Autor: Sheila112, Datum: 15.07.2013 21:57

ZELENINA S TOFU A CIZRNOU
100 % vegan
100 g cizrny namočíme přes noc do studené vody, druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. 2 mrkve a čtvrtku celerové bulvy nakrájíme na droboučké kostičky. 200 g přírodního tofu nakrájíme na špalíčky a naložíme do marinády ze tří lžic sojové omáčky, 4 utřených stroužků česneku, soli a lžíce oleje. Na dvou lžících oleje necháme změknout jednu velkou pokrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu, lžičku mleté papriky, oregana a bobkový list, osolíme, podlijeme trochou vody, aby se zelenina nepřipalovala a deset minut dusíme. Přidáme naložené tofu, zalijeme 150 ml sojového mléka s rozšlehanými dvěma lžícemi celozrnné mouky, krátce podusíme, vsypeme uvařenou cizrnu a 100 g zeleného hrášku a prohřejeme. Podáváme s těstovinami, celozrnným knedlíkem nebo chlebem.

 

NUDLE S TOFU
Vynikající jídlo, já bych se toho mohla užrat
Rozmícháme šťávu z jedné limetky, 4 lžíce oleje, sůl, čerstvě mletý pepř a půl lžičky chilli. 400 g tofu (já mám nejradši lahůdkové, ale můžete použít i přírodní nebo bylinkové, jaké máte nejradši) nakrájíme na kostičky, promícháme s marinádou a necháme v ledničce odpočívat. Mezitím si nakrájíme zeleninu: 4 jarní cibulky na tenká kolečka, 4 velké mrkve a pěkný kousek čerstvého zázvoru na tenoučké nudličky a 200 g hlívy na nudličky. V hluboké pánvi wok rozpálíme lžíci oleje a zprudka na něm osmahneme okapané tofu. Tofu vyjmeme a do pánve postupně dáváme zeleninu a každou smažíme asi 3 – 4 minuty. Nejdříve zázvor, potom cibulku, pak mrkev a nakonec houby. 250 g čínských nudlí připravíme podle návodu na obalu, propláchneme, necháme okapat a přidáme do pánve. Osolíme, přidáme zbylou marinádu a tři lžíce sojové omáčky a ještě chvíli smažíme. Nakonec vmícháme tofu a podáváme.

 

Galerie:
zelenina s tofu a cizrnou.jpg nudle s tofu.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 12:10
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/kyticky/read.php?1,219768,1011756#msg-1011756