Re: Halloween - budete někdo vyřezávat dýni?

Autor: slunino, Datum: 22.10.2011 00:20

Ivko, díky stydlin smiley Je to můj opravdu první pokus.

Věro, doma máme ze zahrádky megaobra dýni. Mamka bude dělat kompot. Snad vyprosím kousek na polévku. Prosím, napiš sem nějaký osvědčený recept please smiley Mám sice jestě jednu malou dýni schovanou na vyřezávání koncem měsíce. Ale teď řeším dilema: Sníst nebo nesníst? To je oč tu běží...

Sue, dýniáda byla super. A to tam není vyfocená nejvetší dýně. Jak vypadala z přední strany nevím. Vzadu byl vyřezán pavouk. Vrch dýně /čepeček/ neměla. Tam byla "utkána" pavučina i s pavoukem. Nejspíš nějaké drátky a plechový pavouk, aby to neshořelo. Úplně super tvar nemá ani ta má dýně. Stojí si na stopce. Jinak by nedržela. Oni tam byly i dýně dlabané tak jak rostly. Některé ležely na boku.

Po vydlabání jsem si z dužiny odebrala semínka. Vzpomněla jsem si na jednu cestu vlakem do Mikulova. Vzadu na zahradách v kompostu ležely vydlabané dýně. Cestou z nádraží na náměstí se po chodníku válely slupky z dýňových semínek. Prý to tam bylo běžné. Lidé šli po ulici a loupali si dýňová semínka mls smiley To je ale už hooodně dávno.


Vytisknuto z www.week.cz dne 11.05.2024 08:28
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-halloween-budete-nekdo-vyrezavat-dyni/read.php?1,279040,659009#msg-659009