Re: Bavila vás na základce výtvarka?

Autor: SPIKE, Datum: 11.03.2023 10:43



Anavi napsal(a):

Bohužel jsem ji nesnášela, vždycky mi zkazila vysvědčení. Samé biče a dvojka z výtvarky. eye rolling smiley grinning smiley

Anavi, byla jsem na tom podobně - od první třídy jedničky, ale dvojka z kreslení a ze zpěvu. Na 1 jsem to vytáhla až v době, kdy se učila teorie, životopisy umělců. Přitom jsem si ráda něco kreslila sama pro sebe, ráda zpívám (ale tam mi dodnes chybí trocha jistoty, čekám, kdy mě někdo napomene, že to ostatním kazím). Tyhle předměty by měly být pro radost, rozvíjet v dětech schopnosti, v každém něco talentu dříme. Mně to dokonale znechutili. Dodnes slyším, jak učitel chodil po třídě, ukazoval můj výtvor (květina v květináči) a s posměchem říkal, že tohle by si nepověsil ani na záchod. Bylo mi asi 8-9 let.

A to jsem jako dospělá byla na kurzu kreslení pravou mozkovou hemisférou a měla jsem radst, že jsem zvládla portrét. Ve škole nám jen řekl "nakresli tohle" a potom už jen špatná známka, že je to nakreslené blbě (a co je to "blbě", když se podívám na různé etapy výtvarného umění, jsou ty odlišné přístupy hodně veliké).


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 18:21
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bavila-vas-na-zakladce-vytvarka/read.php?1,1618172,1618449#msg-1618449