Re: Halloween - budete někdo vyřezávat dýni?

Autor: vimrova, Datum: 02.11.2017 08:50

Kájo, u nás takhle děti chodějí zmalovaný ze školy na Mikuláše smoking smiley , mají ten den "čertí školu" a i výuka se tomu přizpůsobuje ( zvláště na 1. stupni ). Starší školáci chodí do 1. a 2. tříd rozdávat nadílku ( převlečeni samozřejmě za Mikuláše, čerty a anděly) a čerti mají povolení zmazat uhlím kohokoliv. Protože malé děti chodí ten den do školy taky převlečené za čertíky, jsou vesměs v černém, takže jediné místo, kde je šmouha od uhlí vidět, jsou obličeje, tak je velcí čerti mažou hlavně ta ten obličej. Domů dorazí dítě skoro celé černé grinning smiley

Děti to milujou winking smiley , je to vytržení z toho každodenního stereotypu. Stejně tak halloween, kdy chodí do školy v oranžovém a černém oblečení ( prvňáci a druháci i v kostýmech). Sice se učí skoro normálně, ale je to prostě nevšední den. Nemají jich během roku moc, tak si těch pár rádi užijí.

 

Vůbec to nelze srovnávat s našimi dušičkami. Ikdyž v rádiu říkali, že původně je to nějaký předkřesťanský svátek oslavující konec podzimu a začátek zimy.


Vytisknuto z www.week.cz dne 01.05.2024 17:56
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-halloween-budete-nekdo-vyrezavat-dyni/read.php?1,279040,1469695#msg-1469695